OMG

Oekraïense vos maakt dikke sandwich

28-04-2015 09:07

TSJERNOBYL – Een cameraploeg van Radio Free Europe was afgelopen week in Tsjernobyl voor een reportage over de kernramp in de Oekraïense stad in 1986. Het was alleen niet de kerncentrale en het compleet verlaten gebied dat de aandacht van de verslaggevers trok, maar een hongerige vos. Het dier kwam op de journalisten af en maakte dankbaar gebruik van het eten dat hij kreeg toegeworpen. Het slimme beest maakte er een dikke sandwich van.

Bij de BBC, dat de beelden van Radio Free Europe heeft gekregen, is te zien dat de vos zonder angst op de mannen komt afgelopen. Een van de verslaggevers reikt een stukje worst aan en de vos werkt het meteen naar binnen. Het tweede stukje worst bewaart het dier echter. Hij legt het bovenop een boterham die ondertussen ook op de grond was gegooid. Als de vos ziet dat er nog een paar boterhammen op de grond worden gegooid, besluit hij alles in zijn bek te proppen.

Kennelijk houdt de vos van een netjes opgemaakte maaltijd, want met uiterste precisie stapelt hij de boterhammen op elkaar als een sandwich. Als de dikke sandwich helemaal klaar is en in zijn bek zit, kiest de vos het hazenpad.

Het is een raadsel waarom de vos zo tam is, maar het komt volgens de BBC waarschijnlijk omdat er nagenoeg niemand meer in de buurt van de voormalige kerncentrale komt en de dieren de plaats min of meer hebben overgenomen.