Binnenland

Wilders: enige antwoord doorgaan met strijd

04-05-2015 07:08

GARLAND (ANP) – Geert Wilders zegt nooit te buigen voor geweld en terreur en gaat door met zijn strijd tegen de islamisering in Nederland en daarbuiten. Hij liet dat maandag in een sms weten in een reactie op de aanslag die werd gepleegd op de bijeenkomst in de Verenigde Staten waar hij sprak.

,,Dit is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Maar mijn enige antwoord is doorgaan, al wordt het er niet makkelijker op. Maar ik zal nooit buigen voor geweld en terreur en voor de vrijheid van meningsuiting en tegen de islamisering blijven strijden in Nederland en daarbuiten. Maar erg heftig was het wel vandaag.”

De PVV-leider had het gebouw net verlaten toen twee mannen vanuit een auto een agent onder vuur namen die bij het gebouw stond.

Weer naar VS

Wilders vliegt deze week terug naar Nederland maar gaat volgende week opnieuw naar de VS. Hij zal er dan opnieuw een toespraak houden over de vrijheid van meningsuiting en de islam. Waar en op welke bijeenkomst dat gebeurt, kon hij maandag om veiligheidsredenen nog niet zeggen.

De afgelopen jaren hield Wilders meerdere malen speeches in de VS, onder meer in New York.