Entertainment

KRO zegt nog niets over zesde Schaep

06-05-2015 09:06

HILVERSUM – De KRO wil nog geen uitspraken doen over een vervolg op hitserie Schaep Ahoy!. “Het is nog volstrekt onduidelijk of er een nieuwe serie komt”, laat een woordvoerder woensdag weten.

Een mogelijk nieuw Schaep wordt binnenkort besproken door de programmaleiding en de netmanager. “Maar de opnames zijn doorgaans in de zomer, omdat alle acteurs dan tijd kunnen vrijmaken van hun andere projecten. Dus een zesde Schaep zal zeker niet voor najaar 2016 te zien zijn.”

Mocht er geen nieuwe reeks komen, dan wordt zaterdag dus de allerlaatste aflevering van het Schaep ooit die wordt uitgezonden. In deze cliffhanger van dit seizoen lijdt het ms Willem Alexander, waarop de hoofdpersonages zich bevinden, tijdens een hevige storm schipbreuk. De laatste aflevering zit volgens de makers vol met knipogen naar rampenfilms als The Poseidon Adventure en Titanic.

Liedjes die langskomen in deze episode zijn onder meer Vluchten kan niet meer, gezongen door Marc-Marie Huijbregts en Guy Clemens, en We zullen doorgaan.