Weten & Tech

‘Bibliotheek Apple Music nog niet compleet’

09-06-2015 17:58

NEW YORK – Apple is nog volop bezig met het proces om muziekcatalogi van artiesten te bemachtigen voor zijn muziekdienst Apple Music. Het bedrijf in Cupertino kondigde de dienst maandag aan, maar volgens persbureau Bloomberg is de muziekbibliotheek van Apple Music nog lang niet compleet genoeg.

Apple heeft beloofd dat er meer dan 30 miljoen nummers beschikbaar zullen zijn wanneer de muziekdienst op 30 juni wordt gelanceerd voor iOS, OS X, Android en Windows. En alhoewel de techreus al de catalogus van Taylor Swift, die haar muziek eerder van Spotify haalde, in huis heeft, is Apple er nog lang niet.

Zo ontbreken de liedjes van bijvoorbeeld The Beatles. Het is bekend dat de muziek van de Britse groep vrijwel nergens online te verkrijgen is, maar het lukte Apple eerder wel de catalogus op iTunes te zetten. Volgens Bloomberg is het goed mogelijk dat Apple voor het einde van de maand nog een aantal licenties kan binnenslepen, maar dat het aanbod voorlopig niet in de buurt zal komen van het aanbod op iTunes, waar 37 miljoen nummers op staan.

De grootte van de catalogus is doorgaans een goed referentiepunt voor het succes van een muziekstreamingdienst. Alhoewel content geen garantie is voor succes. Apple zal bijvoorbeeld geen gratis versie aanbieden van zijn muziekdienst, zoals directe concurrent Spotify wel doet.