OMG

Vrouw wil bevallen in oceaan met dolfijn

02-09-2015 12:33

HONOLULU – De Amerikaanse Dorina Rosin wil in de oceaan bevallen. En dan wel met met hulp van een vroedvrouw. Alsof dat al niet gek genoeg is, moet de vroedvrouw een dolfijn zijn. De zwangere vrouw en haar man Maika Suneagle zijn er bovendien van overtuigd dat de bevalling hun baby zal helpen de taal van de dolfijnen te leren. Experts raden de onderwaterbevalling af, omdat het voor de kust van Hawaii wemelt van de witte haaien.

Dat Dorina spiritueel onderlegd is, blijkt wel uit het feit dat ze samen met Maika een centrum voor spirituele genezing heeft. Het excentrieke koppel is er heilig van overtuigd dat de geluiden die de dolfijnen produceren geneeskrachtig zijn. "In 2011 en 2014 genoot ik het voorrecht te kunnen zwemmen met dolfijnen en bultrugwalvissen. Die hebben me veel geleerd en hebben me grondig getransformeerd en genezen", schrijft ze op haar blog.

In een korte preview van de nieuwe documentaire Extraordinary Births op het Britse Channel 4 is te zien dat ze al in de oceaan met dolfijnen is gaan zwemmen. Ze wilde kennismaken met haar 'hulpvaardige vroedvrouwen'. Presentatrice Katie Piper zag het allemaal gebeuren. "Ik vond die twee een tikkeltje bizar, maar ze leken zo gelukkig en de vrouw was zo ontspannen. Dat was voor mij een openbaring. De hoogzwangere Dorina kreeg zelfs de zegen van de dolfijnen", aldus Piper tegen Daily Mail.

Onvoorspelbaar

Channel 4 sprak met verschillende experts over de bijzondere plannen van Dorina. Het zou niet alleen gevaarlijk zijn vanwege haaien. "Dolfijnen zijn in het wild volstrekt onvoorspelbaar en absoluut niet te vertrouwen in de buurt van een zwangere vrouw of kind", zegt een wetenschapper. "Vooral als er rivaliserende mannetjes in een dolfijnengroep zijn kan het fout gaan. Zij doden soms de kleintjes van hun concurrenten. En dan zijn er ook nog haaien die afkomen op het bloed dat bij een bevalling vrijkomt. Met deze bevalling zal ze het kwetsbare maritieme leven verstoren."

Het is niet bekend wanneer Dorina is uitgerekend.