OMG

Spaanse geldwolf krijgt politiebezoek

03-09-2015 07:41

BURGOS – Banktransacties willen nog wel eens fout gaan, maar doorgaans wordt alles in een paar dagen opgelost. In het Spaanse Burgos liep het anders. Een man kreeg per ongeluk 60.000 euro op zijn rekening gestort, maar toen de bank het geld terug wilde hebben, gaf de man niet thuis. Achteraf een logische reactie, want hij had een deel van het geld al weggesluisd. Uiteindelijk kostte het hem zijn vrijheid.

Volgens EFE had de man helemaal geen zin om de fout van de bank te erkennen. Wat hem betreft geldt het motto: 'gegeven is gegeven'. Maar de vijftigjarige Spanjaard is hard aangepakt. Omdat de man het geld niet vrijwillig terug wilde geven, besloot de bank de politie in te schakelen en het eigenhandig van de rekening te plukken.

Bij de poging het geld terug te krijgen, werd wel duidelijk waarom de Spanjaard niet van plan was mee te werken: 28.000 euro was al verdwenen. Uit verder onderzoek bleek later dat het op de spaarrekening van zijn vrouw rente stond te trekken.

Zijn rijkdom was dus maar van korte duur. En dat niet alleen, inmiddels is hij ook zijn vrijheid kwijt. Hij zit in de gevangenis voor diefstal.