OMG

Reclamebureau ziet Apple-bui al hangen

04-09-2015 13:03

NEW YORK – Apple gaat woensdag naar alle waarschijnlijkheid nieuwe iPhones aankondigen en volgens insiders krijgen de nieuwe smartphones de naam iPhone 6s mee. Het reclamebureau 6S uit New York ziet dat absoluut niet zitten en heeft dat op ludieke wijze kenbaar gemaakt bij Apple. Voor de Apple Store aan 5th Ave in New York staat nu een vrachtauto met daarop de tekst: "Lieve Apple, noem het alsjeblieft iPhone 7."

De marketeers zijn waarschijnlijk als de dood dat zoekopdrachten in Google naar 6S niet langer hun bedrijf naar boven laten komen, maar de gadgets van Apple. Ene Andrew Bloch van een concurrerend PR-bureau heeft het vrachtwagentje van 6S zien staan en heeft er een foto van op Twitter gezet. "Beste PR-stunt van de dag. 6S smeekt Apple om de nieuwe telefoons geen iPhone 6s te noemen."

De angst van 6S is overigens niet onterecht. Apple heeft wel vaker producten en diensten namen gegeven van bestaande bedrijven. Onder meer iPad, iPhone, iCloud en HealthKit bleken namen te zijn die al lang en breed in gebruik waren. Overigens heeft Apple er geen product minder om verkocht.