OMG

Grappige vrouw kan lolbroek beter thuislaten

05-09-2015 13:55

LAWRENCE – Mannen die met humor vrouwen proberen te versieren. Het is een bekende truc in de kroeg en vrouwen hebben hier wel degelijk een zwak voor, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Kansas.

Hoe meer grapjes mannen namelijk maken in het bijzijn van vrouwelijk schoon, hoe groter de kans op een relatie. Honderd deelnemers aan het onderzoek gingen op blind date met een vreemde. Uit een analyse van de gesprekken bleek dat als een man erin slaagde de vrouw aan het lachen te krijgen, zij meer geïnteresseerd was in een romantische vervolg.

Voor vrouwen gaat die vlieger echter niet op. Als de dames aan het moppentappen sloegen, konden mannen hier dikwijls best om lachen maar relatiemateriaal waren de vrouwen niet. Vrouwen moeten het dus van andere versiertrucjes hebben en kunnen de lolbroek beter thuislaten.

Volgens communicatieonderzoeker Jeffrey Hall zien vrouwen humor bij een man als teken dat een eventuele relatie met de man in kwestie niet snel gaat vervelen. "Als je iemand ontmoet waar je mee kunt lachen, kan dit betekenen dat dit een leuke relatie kan zijn met veel lol", legt Hall uit aan Daily Mail.