OMG

Snelweg China trekpleister door graf

05-09-2015 14:33

SHANGRAO – In de Chinese stad Shangrao is onlangs een spiksplinternieuwe snelweg aangelegd. Er zit echter een rare kronkel in de weg en dat komt omdat de bouwers de weg om een graf moesten aanleggen. De eigenaar nam geen genoegen met de vergoeding die hem was aangeboden om het graf te verplaatsen.

De autoriteiten begonnen eind 2013 met de aanleg van de snelweg. Boer Zhang Rongsheng was de enige die weigerde plaats te maken voor de snelweg. In het graf ligt zijn moeder begraven. Zhang weigerde het 55 jaar oude graf te verplaatsen omdat hij de vergoeding te mager vond.

Zhang wilde volgens Tencent 600.000 yuan, een kleine 85.000 euro hebben maar dat vonden de bouwers te gortig. Ze lieten het graf ongemoeid en legden de weg om de laatste rustplaats van de moeder aan. De snelweg, waarvan de aanleg zo’n 1,8 miljoen euro kostte, is nu een toeristische trekpleister geworden.

Overigens komt het in China vaker voor dat koppige bewoners projectontwikkelaars of de autoriteiten dwars zitten. Het gaat om mensen die weigeren uit hun woning te vertrekken. De projectontwikkelaars laten de mensen dan gewoon zitten en bouwen wegen of appartementencomplexen om de stukken grond heen die ze niet in handen konden krijgen.