OMG

Wie is de echte eigenaar van Chip de kip?

06-09-2015 14:08

OAKLAND – Chip de kip zorgde afgelopen week voor veel ophef in Oakland. Het beest was aan de wandel gegaan en liep nietsvermoedend rond op een drukke snelweg. Daarmee schopte Chip de hele ochtendspits in de war. Nu de eigenaar van het beest wordt gezocht, blijkt de kip opeens drie baasjes te hebben.

“Chip is opeens erg populair”, zegt Rebecca Katz van het opvangcentrum voor dieren on Oakland. Sinds de kip een hit werd op social media en veel te zien was in het nieuws hebben al drie mensen zich gemeld als eigenaar van Chip. Omdat de kip niet gechipt is, weet Katz eigenlijk niet wie van de mensen die zich gemeld hebben de echte baas van Chip is. “Ze moeten maar met bewijs komen”, zegt ze tegen The Oakland Tribune.

Voorlopig heeft nog geen van de claimers zich gemeld met foto’s of ander materiaal waaruit moet blijken dat Chip hun kip is. Intussen staan twee dierenbelangenorganisaties al te trappelen om zich te ontfermen over Chip. De kip lijkt na haar avontuur weer overgegaan tot de orde van de dag. Ze heeft een ei gelegd.