OMG

‘Tien procent krijgt orgasme in sportschool’

07-09-2015 15:38

NEW YORK – Een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat 10 procent van de mannen en vrouwen die naar de sportschool gaan, niet alleen maar spieren kweekt. Ze krijgen ook orgasmes tijdens hun work-out, bij bijvoorbeeld sit-ups, gewichtheffen en cardio.

Dokter Debby Herbenick, een seksprofessor van Men's Health, ging op onderzoek uit nadat het tijdschrift veel mail kreeg van lezers die na beenoefeningen in de sportschool opeens een orgasme kregen. In haar boek genaamd The Coregasme Workout: The Revolutionary Method for Better Sex through Exercise, legt ze uit dat het orgasme het resultaat is van oefeningen met de buikspieren en niet omdat de kleding tegen de genitaliën schuurt of omdat diegene toevallig aan seks denkt.

Toch hebben wetenschappers nog geen eenduidige verklaring waarom het sommige mensen overkomt. Herbenick heeft er wel een theorie over. Ze denkt dat de lichaamsbeweging de interne delen van het lichaam stimuleert, zoals de zenuw die gelinkt wordt aan orgasmes. Mannen zeggen volgens het onderzoek dat de intensiviteit van de ejaculatie veel hoger is dan bij masturbatie, maar minder dan seks met een partner.

Het gekke is dat sommigen in het onderzoek zelfs orgasmes krijgen zonder een erectie. Herbenick adviseert om maar even te stoppen met sporten als de ejaculatie eraan zit te komen, weet New York Post uit het boek te quoten.