OMG

Bejaarde stripper wil nog niet stoppen

08-09-2015 11:13

BRIGHTON – Met haar 81 jaar mag Lynn Ruth Miller dan de oudste nog optredende stripper ter wereld zijn, van stoppen wil de kwieke Amerikaanse nog niets weten. "Ik ben van plan om dood te gaan op het podium. Op mijn honderdste welteverstaan", grapt Miller bij SNWS.

Afgelopen weekend had Miller haar laatste optreden van haar zomertoer, in het Engelse Bristol. En hoewel ze als stripper op het affiche staat, is het uit de kleren gaan eigenlijk helemaal geen belangrijk onderdeel van haar show, beweert ze zelf. "Ik hoef eigenlijk alleen maar op het podium te klimmen en geluid te maken. Sexy is het helemaal niet, maar leuk absoluut", grapt 'oma Lynn'.

Dat haar leven behoorlijk verschilt met de levens van leeftijdsgenoten, heeft ze zelf ook wel in de gaten. "Ik heb inderdaad een iets ander leven dan de gemiddelde oma, maar ik heb mijn show er net op zitten en ik heb de tijd van mijn leven gehad. Ik zeg nu niet dat iedere tachtiger meteen uit de kleren moet, maar ik zeg wel dat je maximaal moet genieten van het leven. Eindig niet wachtend op de dood op een stoel en dat anderen je moeten aankleden, voeden en wassen."

Lynn is geboren en getogen in het Amerikaanse San Francisco, maar afgelopen jaar verhuisde ze naar Groot-Brittannië. "Hier hoef ik maar de helft van het werk te doen om dubbel zoveel waardering te krijgen. Britten zien er veel meer de humor van in. En nee, ik trek echt niet al mijn kleren uit. Ik loop hooguit in een onderbroek met een paar leuke veren erop geplakt."