OMG

Brit geeft dakloze militair gratis huis

08-09-2015 13:08

DUDLEY – Een verhaal over dakloze militairen heeft de 41-jarige Brit Chris Foxall zo geraakt dat hij heeft besloten meteen actie te ondernemen. Foxall, die huizen verhuurt, is vrijwel direct in actie gekomen en heeft een van zijn huizen beschikbaar gesteld aan een dakloze veteraan. Op Facebook bieden nu allerlei andere Britten hulp en meubels aan.

Foxall schrijft op Facebook dat hij hoopt dat zijn huizen oorlogsveteranen kunnen helpen om hun levens weer op orde te krijgen. "In een zoektocht naar een baan en een nieuw leven, hebben ze in ieder geval een dak boven hun hoofd en een echt adres voor post", aldus Foxall. De oproep bracht veel teweeg. Meer dan 45.000 keer werd het gedeeld en vanuit het hele land krijgt hij hulp aangeboden.

"Het is echt een gekkenhuis. Fantastisch! Mensen bieden me nu van alles aan. Meubels, bedden, toiletartikelen en geld. Toen ik een paar weken terug op het idee kwam, vertelde ik het in de auto aan mijn vrouw. Ze vond het een topidee, maar vroeg me het niet op Facebook te zetten, maar omdat ik nergens heen kon met mijn idee, heb ik dat toch maar gedaan", aldus Chris in Mirror. Het zegt het vooral sneu te vinden dat mensen dat veteranen vaak in een negatieve spiraal terechtkomen als ze dakloos worden. "Je kunt dan nergens meer aanspraak op maken. Voor een uitkering en hulp heb je namelijk een vast adres nodig."