OMG

Ingang tot voordeur kost Australiërs vermogen

08-09-2015 12:48

MELBOURNE – Een koppig bouwbedrijf heeft bewoners van een appartementenblok in het Australische Melbourne behoorlijk in de nesten geholpen. Een paar weken terug heeft het bedrijf een metershoog hek tegen de voorkant van het complex aangezet waardoor de voordeuren van de bewoners ontoegankelijk zijn geworden. Om er weer gebruik van te kunnen maken, moeten de bewoners 532.000 euro ophoesten.

Volgens de Herald Sun heeft het bouwbedrijf, Marne Properties, het hek neergezet omdat dat nou eenmaal in de bouwvoorschriften van het complex stond. Waarom de bewoners de afgelopen tien jaar wel gewoon door de voordeur naar binnen mochten, is een raadsel. Het torenhoge bedrag vertegenwoordigt de waarde van de grond voor het complex. Volgens Marne moeten de bewoners die maar kopen. Als dat is gebeurd, halen ze het hek weer naar beneden.

Voor bewoners is het een drama. Zij moeten de achteruitgang nemen die aan een hartstikke drukke weg ligt. Dat er ook gehandicapten en net bevallen vrouwen in het blok wonen, maakt Marne niets uit. Het bedrijf houdt stug vol dat het centen wil zien.

In de gemeenteraad zijn ze het gedoe redelijk zat. "Ik hoop dat gezond verstand zegeviert en alle partijen er op een normale manier uitkomen", aldus wethouder Richard Wynne. Voor Marne is er overigens wel een mogelijk probleem. Als de bewoners het op een rechtszaak laten aankomen, heeft Marne wat uit te leggen. Bij de bouw van het hek is er namelijk geen vergunning aangevraagd.