OMG

Schildpad Bertie verpulvert snelheidsrecord

10-09-2015 14:20

DURHAM – Schildpad Bertie mag zich tegenwoordig ook wel Usain Bolt noemen. Het dier heeft zich in het Guinness Book of World Records gesprint door het voormalige record te verpulveren. Bertie deed 19,59 seconden over het 5,48 meter lange parcours in het Britse Durham. Met een duizelingwekkende snelheid van 0,28 meter per seconde vloog hij over de baan.

Hiermee zette hij de voormalig recordhouder Charlie te kijk. Deze schildpad zette in 1977 het record neer, hij rende destijds 0,125 meter per seconde. Bertie's eigenaren Marco Calzini en zijn vrouw Janine kwamen achter het record van Charlie en wilde weten hoe hard Bertie wel niet kon. Nadat hij keer op keer veel sneller liep, vroegen ze een recordpoging aan. Ze waren even bang dat hij dan niet de vorm van de dag zou hebben, maar Bertie bezweek niet onder de druk.

In Adventure Valley, het park waar de recordpoging werd gehouden, is Bertie inmiddels een lokale held. Hij woont inmiddels in een luxueuze omheining met zijn vriendinnetje Shelly. "Ik verzamelde vroeger Guinness World Record-boeken. Mijn eerste was de 1980-editie. Om dan ook echt in het boek terecht te komen, is een droom die uitkomt. Een grootse prestatie", zegt Marco op de site van Guinness World Records.