OMG

Hond eet 26 golfballen op en wint prijs

11-09-2015 16:31

FLORIDA – Een hond genaamd Zeus heeft een prestigieuze award gewonnen. De Dobermann kwam als winnaar naar boven in een wedstrijd gehouden tussen dierenartsen: welk dier heeft het mafste ding ooit opgepeuzeld. De viervoeter won glansrijk, want at 26 golfballen op en overleefde dat.

Bij de 10e Veterinary Practice News-competitie eindigde labrador Avery eervol als tweede. De puppy slurpte een complete vishengel naar binnen. De labradors zijn goed vertegenwoordigd in de wedstrijd, want de derde plek ging naar een hond die klaarblijkelijk een deurschuif had opgegeten.

Bij de in Amerika gehouden competitie is van alles langsgekomen: van teddyberen tot aan levende slangen. "We hopen dat we meer ongebruikelijke röntgenfoto's binnenkrijgen", zegt Marylin Iturri, editor van Veterinary Practice News. Ze heeft wel een belangrijke boodschap voor de eigenaren. "Als je denkt dat je dier iets heeft gegeten wat hij niet mag, neem hem dan meteen mee naar de dierenarts. Wacht niet en raadpleeg 'dokter Google' niet, ga gewoon. Niet alles wordt door een dier verwerkt. En hoe verder een object het lichaam ingaat, des te groter de kans dat het dier intern beschadigd raakt."

Ze vervolgt: "Sommige dingen, zoals munten die door een kat zijn opgegeten, kunnen vergiftiging veroorzaken en een dier doden. Dus zo snel mogelijk naar de dierenarts is het advies."