OMG

Ryanair annuleert landing na melding ufo

11-09-2015 14:30

LIVERPOOL – Een vliegtuig dat op weg was van Dublin naar Liverpool moest de landing annuleren nadat vliegveldpersoneel een 'ufo' boven de rivier Mersey zagen vliegen. De Ryanair 448 zat nog maar 3 kilometer van het John Lennon Airport. De piloot kreeg te horen dat hij om moest draaien en landde later alsnog veilig op de luchthaven.

De passagiers werden door de piloot bijgepraat en hij vertelde dat ze de landing moesten annuleren omdat er een 'verdachte drone' in de lucht was. Een woordvoerder van het vliegveld vertelde aan Liverpool Echo echter dat er verder niets was gevonden. Dat het vliegtuig moest omdraaien, zou een standaardprocedure zijn geweest.

"Bovenop de controletoren doen we visuele controles, kijken we in het luchtverkeersveld en zelfs 's nachts zitten er nog lui. Ze dachten dat ze iets rond 1,6 kilometer van het vliegveld zagen. Er was wel een ander vliegtuig in de buurt, maar de standaardprocedure is om eerst te checken wat het is als we het niet zeker weten", aldus woordvoerder Robin Tudor. "Maar ze zagen niks eigenlijk. Het kunnen vogels of meeuwen zijn, maar we gaan altijd eerst voor veiligheid."