OMG

Doorbraak in wereld van papieren vliegtuigen

14-09-2015 14:53

DÜSSELDORF – Het maken van een papieren vliegtuig was nog nooit zo eenvoudig. Met een druk op de knop van 'The Automatix' schiet er een papieren vliegtuig uit het machinegeweer van uitvinder Dieter Krone. Zijn 'A6 1.0' kan er zestig vliegtuigen per minuut uit knallen.

Krone raakte jaren geleden bedreven in het vouwen van papieren vliegtuigen en dat leidde tot het maken van een website over 'the paper planes'. Al snel werd hij via de site gevraagd om vliegtuigen te vouwen voor speciale gelegenheden, zoals voor een verjaardag. "Ze wilden dat er vijfhonderd vliegtuigjes vanaf een hoge etage naar beneden fladderden."

Aangezien het ongeveer drie minuten om met zijn handen een papieren vliegtuigje te vouwen, bedacht hij een machine. "Het was niet makkelijk om een origineel vliegtuig te maken dat ook nog in de lucht kon blijven." Maar de Duitse Willy Wortel kreeg het voor elkaar: hij ontwikkelde The Automatix. "Elk onderdeel is 3D-geprint", zegt hij tegen Kölner Stadt-Anzeiger.

Het 'succes' kent ook een keerzijde. Door zijn uitvinding is hij wel een beetje zijn passie voor papieren vliegtuigjes verloren. "Ik geef de voorkeur aan vouwen met mijn handen."