OMG

Man zaagt huis buurman in tweeën

17-09-2015 13:36

NESØYA – Arne Vigeland moet binnenkort misschien de gevangenis in. De Noorse man vond het vorig jaar namelijk een goed idee om het buitenhuis van zijn buurman door midden te zagen omdat het volgens hem deels op zijn grond stond.

Om de klus te klaren schakelde Arne twee werkmannen in. Zij gebruikten breekijzers, hamers en zagen om de helft van het pand af te breken. Wat Vigeland vervolgens met deze troep deed? Dat gooide hij bovenop de moestuin van zijn buurman. Arne vond volgens The Local dat hij niks verkeerds had gedaan, het huis stond namelijk deels op zijn land.

"Ik heb het huis teruggebracht naar de toegestane grootte", liet Arne eerder weten. "De grens van het gebied was heel duidelijk, maar Waage heeft het huis steeds uitgebreid." De eigenaren van het huisje, Wenche en Roger Waage, hadden in eerste instantie overigens niet door wat hun buurman had gedaan. Ze waren op dat moment op vakantie in Spanje.

Vernieling

Arne is deze week aangeklaagd voor vernieling en vandalisme, als hij schuldig wordt bevonden kan hij een gevangenisstraf krijgen van maximaal zes jaar. Nadat Vigeland zich van zijn slechte kant had laten zien, bleek overigens dat het huis helemaal niet op zijn land stond.

The Local meldt ook dat dit niet de eerste keer is dat Vigeland heeft toegeslagen. Hij haalde eerder ook al eens een muurtje van een andere buurman weg, net als een aantal bomen die volgens hem in de weg stonden.