OMG

Luchthavengarage onzorgvuldig met auto

20-09-2015 14:23

LONDEN – De Brit Phil Cockrell heeft het helemaal gehad met het garagebedrijf bij de Londense luchthaven Gatwick. Hij dacht zijn dure Mercedes er veilig gestald te hebben voor de vakantie. Maar bij terugkomst bleek dat helemaal niet zo te zijn.

Cockrell ging in juli twee weken naar Kreta. Zijn bijna 50.000 euro kostende Mercedes had hij in bewaring gegeven bij een garagebedrijf bij de luchthaven. Daar kunnen vakantiegangers hun auto veilig stallen. Maar dat blijkt helemaal niet waar te zijn, betoogt Cockrell. Bij terugkomst zag hij namelijk dat er ruim 1200 kilometer extra op de teller stond.

Het bedrijf zei van niets te weten en betoogde dat er wat mis was met de teller van de wagen. Daarop liet Cockrell de politie gegevens van camera’s langs de weg scannen. Toen kwam aan het licht dat de auto intensief was gebruikt. Opnieuw hield het bedrijf vol onschuldig te zijn.

Lastig

Pas na lang aandringen gaf het bedrijf toe dat er misschien wel iets niet helemaal goed was gegaan, maar een schuldige aanwijzen werd lastig. Een stuk of vijftien mensen konden er met de auto vandoor zijn gegaan en het zou niet mogelijk zijn om dat uit te zoeken. De politie kan ook al niets doen voor Cockrell. Wel werd hem aangeraden de garage voor de rechter te slepen. Volgens Daily Mail doet de boze autobezitter dat echter niet. “Dat wordt een slepende kwestie en daar heb ik geen trek in”, zegt hij.

Het garagebedrijf heeft inmiddels beloofd de zaak nog eens goed te onderzoeken. Bij de volgende vakantie stalt Cockrell zijn Mercedes gewoon bij vrienden. Niet alleen veiliger maar ook een stuk goedkoper.