OMG

Politie stuit bij toeval op gestolen auto’s

22-09-2015 16:19

LONDEN – De Britse politie was aanvankelijk alleen op zoek naar een in Londen gestolen Lexus, maar rolde uiteindelijk een compleet Afrikaans autosmokkelnetwerk op. Volgens SWNS wist de politie de Lexus dankzij een app te traceren in Oeganda. Eenmaal bij de wagen aangekomen, vonden agenten een compleet wagenpark met in Groot-Brittannië gestolen bolides.

In het Oegandese Kampala stond voor bijna 1,5 miljoen euro aan gestolen Britse auto's geparkeerd. Naast de Lexus stonden er ook Audi's, Range Rovers en BMW's. Nadat de wagens gevonden waren, hebben detectives van het National Crime Agency het smokkelnetwerk ontmanteld. De auto's bleken via verschillende havens in Oeganda terecht te zijn gekomen. Van Londen zijn de auto's naar Le Havre in Frankrijk verscheept. Vanuit Frankrijk ging de vracht vervolgens naar Oman, van Oman naar Mombassa in Kenia en van Mombassa naar Kampala.

Alle corrupte havenmeesters en andere officials zijn inmiddels aangepakt, maar voorlopig lijken Engelse autobezitters nog lang niet veilig te zijn. Vooral duurdere auto's met sleutelloze contacten worden aan de lopende band gestolen. Dit jaar verdwenen er al 40.000 auto's uit de Britse hoofdstad.