OMG

Duitsers geloven heilig in aliens

23-09-2015 11:09

BERLIJN – Meer dan de helft van alle Duitsers is er heilig van overtuigd dat er intelligent leven is in het heelal. Uit een onderzoek van YouGov blijkt dat 56 procent van de Duitsers denkt dat wij niet de enige intelligente levensvorm in het universum zijn.

Vooral onze mannelijk oosterburen geloven heilig in ontwikkelde aliens. Ruim 61 procent denkt dat er buitenaards leven is dat in staat is met ons contact te leggen. Bij de vrouwen ligt dat op 51 procent.

Waarom we er nog niet in geslaagd zijn om contact te leggen met E.T. en zijn vrienden, heeft volgens Duitsers verschillende oorzaken. Zo denkt een ruime meerderheid (59 procent) dat andere planeten simpelweg te ver weg zijn. Iets meer dan de helft van alle ondervraagden, 51 procent, denkt dat het komt doordat onze techniek nog niet goed genoeg is.

Ruimtevaartorganisatie NASA gaat ervan uit dat er buitenaards leven is en verwacht binnen twee tot drie decennia bewijs daarvoor te vinden. Overigens denkt NASA in eerste instantie aan micro-organismen en niet aan geavanceerde levensvormen.