OMG

Bankrovers posten foto’s buit op Facebook

25-09-2015 12:40

OHIO – Een stel dat een bank in Ohio had overvallen, is door de mand gevallen door foto's van de buit op Facebook te zetten. De criminelen plaatsten triomfantelijk een kiekje op het sociale medium, waarop ze met bankbiljetten aan het zwaaien zijn. Op een andere foto staat bankrover John Mogan (28) met een selfie op Facebook. Hij zit in zijn auto met een pak geld in zijn mond gepropt.

De zwaar getatoeëerde Mogan werd volgens het politieonderzoek vlak voor de bankroof onder handen genomen door zijn vrouwelijke kompaan Ashley Duboe (24). Zij probeerde met make-up zijn tattoo's te verbergen zodat hij niet herkend zou worden. Hij kwam op 19 juli voorwaardelijk vrij, nadat hij vier jaar cel voor een andere bankroof erop had zitten.

Volgens de politie liep Mogan de bank binnen en eiste hij via een handgeschreven briefje geld van de bankbediende. Vier dagen na hun criminele activiteit postten de twee foto's op Facebook van hun buit. Later plaatste Mogan de selfie. Ze zijn beiden aangeklaagd voor beroving en diefstal. De borgsom is volgens The Smoking Gun vastgesteld op 250.000 dollar per persoon.