OMG

Jongens printen 3D-rolstoel voor katje

26-09-2015 13:46

LANGLEY – Een zielig, gehandicapt katje in Canada heeft een tweede kans gekregen op een gelukkig leven. Twee tieners hebben een technologische oplossing bedacht die de kitten weer op de been helpt, schrijft Vancouver News.

Afgelopen zomer werd het pasgeboren katertje Cassidy gevonden in de bossen van Langley. Hij was zwaargewond geraakt bij een ongeluk en beide achterpootjes moesten vanwege een infectie geamputeerd worden. Cassidy werd opgevangen door de TinyKittens Society, een opvang voor zielige katten. De dieren die er wonen, zijn op een webcam te volgen. Dat was een medewerkster van de lokale middelbare school opgevallen. Ze vertelde erover op school en dat verhaal zette leerlingen Josh Messmer en Isaiah Walker aan het denken.

De twee besloten een hulpmiddel te maken voor de kat. Met speciale software en de 3D-printer op school maakten ze een rolstoel. Binnen een week was die klaar. Het eerste model kon deze week getest worden op Cassidy. Dat beviel goed. Het prototype heeft nog wat aanpassingen nodig, maar daarna kan het katertje er permanent gebruik van maken om rond te rijden. Als Cassidy groeit, kunnen de jongens gemakkelijk nieuwe onderdelen printen. Cassidy woont nog steeds in de opvang en is via een webcam te bekijken.