OMG

Bouwvakkers vinden rijmpje uit 1927

28-09-2015 13:01

MANCHESTER – Bouwvakkers hebben in Manchester een grappige vondst gedaan. Tijdens de verbouwing van een oud schoolgebouw ontdekten ze een rijmpje van een jongetje dat ooit op de school had gezeten en het 88 jaar geleden schreef.

Het gedichtje, gedateerd op 28 februari 1927 en geschreven door Leonard Booth Wellington, was ingeklemd tussen metalen balken van een muur. De tekst was vervaagd maar nog goed leesbaar. "Little Jack Horner, he ate up the corner. He called for his mother, who brought his big brother. And that is the end of Little Jack Horner", schreef de kleine Wellington volgens Manchester Evening News.

De bouwvakkers hopen de auteur of zijn familie te kunnen traceren en het versje met zijn eigenaar te kunnen herenigen. Wellington zat in de derde klas van Alfred Street Primary zoals de school toen nog heette, toen hij het tekstje schreef. Geschat wordt dat hij nu in de 90 jaar zou zijn. "Het is een bijzondere vondst. We overwegen om het gedichtje in te lijsten als herinnering aan de lange geschiedenis van de school", aldus schoolhoofd Lesley Crew van Oasis Academy Harpur Mount zoals de school nu heet.