OMG

Aap rooft post in Florida

29-09-2015 13:14

SANFORD – De politie heeft in het Amerikaanse Sanford de handen vol gehad aan een ontsnapte aap. In de vroege ochtend hingen verbaasde bewoners van het stadje in Florida bij de politie aan de lijn omdat een aap hun post aan het jatten was. Hoe ongeloofwaardig ook, het bleek te kloppen.

The Smoking Gun heeft foto's van de ontsnapte aap en daarop is te zien dat het dier op zijn dooie akkertje post uit een brievenbus zit te trekken. Wat op de foto niet te zien is, maar wel is gebeurd volgens ooggetuigen, is dat de aap de post ook heeft opgegeten.

De politie ging na meerdere klachten toch maar op onderzoek uit. Eenmaal ter plaatse maakten ze meteen kennis met de aap. Het beest sloopte een verkeersbord en toen hij de politieauto zag, ging hij er meteen op af. Niet om de agenten even de hand te schudden, maar om ook te politieauto te molesteren. "De aap vond het kennelijk nodig om strips van onze auto af te trekken", aldus een van de agenten.

Met een flesje water wisten ze de aap uiteindelijk tot bedaren te brengen. Eenmaal tot rust gebracht kon de aap aan de ketting worden gelegd en kon zijn baasje worden opgespoord. Die liet weten geen idee te hebben hoe zijn aap Zeek ontsnapt was.