OMG

Britse kon alleen maar aan seks denken

29-09-2015 13:39

LONDEN – Rose Bretécher heeft een verschrikkelijke tijd achter de rug. De nu 29-jarige Britse heeft jarenlang geworsteld met haar obsessieve-compulsieve stoornis. Door de aandoening kon ze vanaf haar vijftiende aan niets anders meer denken dan aan seks. Een beetje zoals de gemiddelde puber, maar dan 24 uur per dag, zeven dagen in de week. En dan ook nog eens meer dan tien jaar lang.

In ES Magazine vertelt Rose over haar aandoening. Volgens de blondine begon het allemaal toen ze op haar vijftiende een foto van een blote jongen onder ogen kreeg. Vanaf dat moment kon ze aan niets anders meer denken, in alles zag ze iets pornografisch. "Ik kreeg angsten. Bijvoorbeeld dat ik pedofiel gedrag had zonder het zelf te beseffen. Ook was ik als de dood dat de beelden die ik in mijn hoofd had het bewijs waren van mijn slechte karakter." Normaal naar de tv kijken zat er niet meer in. In natuurprogramma's zag ze rotsen aan voor vagina's. Op stap met vrienden of familieleden, vergeet het maar. Ze zag haar naasten steevast als een stel topless hippies of publiekelijk copulerende losbollen.

Op het absolute dieptepunt van haar aandoening kreeg Rose een inzinking toen ze oog in oog stond met Hollywood-ster Jake Gyllenhaal. Na een paar seconden in zijn ogen te hebben gekeken, verdween volgens haar zijn gezicht en veranderde het in een dansende vagina. In 2013 was ze dan ook helemaal klaar met de stoornis. Op aanraden van haar huisarts nam ze een jaar vrij en ging ze in therapie. Het heeft geholpen, inmiddels kan Rose weer normaal over straat en is ze dolgelukkig.

Om anderen meer inzicht te geven in het leven van iemand met een obsessieve-compulsieve stoornis heeft ze haar verhaal op papier gezet. Het boek, Unbound, ligt voor iets meer dan 20 euro in de winkels.