OMG

Facebook verraadt ontsnapte gevangene

30-09-2015 14:51

SPALDING – De 26-jarige crimineel Douglas Ward zit in een Engelse gevangenis. Omdat hij zin had in een gezellig avondje met zijn vrouw ontsnapte hij uit de licht beveiligde bajes. Terwijl het stel genoot in een chic hotel, bekeek een personeelslid van het hotel het Facebookprofiel van Ward. Toen bleek dat hij eigenlijk in zijn cel hoorde te zitten, werd de politie erbij gehaald.

Ward dacht het helemaal voor elkaar te hebben. Samen met zijn vrouw had hij een luxe suite in het hotel geboekt. Een gratis extra nachtje lonkte omdat Ward bij een val in zijn suite een enkelblessure had opgelopen. Volgens zijn vrouw was Ward niet in staat om de volgende dag naar huis te rijden en zat er voor het duo niets anders op dan in het hotel te blijven. Omdat haar man zijn blessure in de suite had opgelopen, vond vevrouw Ward dat het hotel voor de schade op moest draaien. De manager ging akkoord, maar kreeg argwaan toen Ward met een slecht verbonden enkel door het hotel liep.

De hotelmanager keek eens op internet en vond daar het Facebookaccount van Ward. In zijn profiel stond dat hij in de gevangenis zat. Een foto van Ward en zijn liefje, nippend aan een drankje in het hotel, zorgde voor nog meer argwaan. Een vriend van het stel had in een reactie gevraagd of Ward vervroegd was vrijgelaten. De crimineel had geantwoord dat hij er gewoon een dagje tussenuit was geknepen. Die informatie was voor de manager voldoende om de politie te bellen.

Ward zit nu weer in zijn cel. Aan zijn straf van ruim vijf jaar voor verboden wapenbezit zijn nog eens vijftien maanden toegevoegd, schrijft Daily Mail.