OMG

Londense flat blijkt bezemkast onder trap

30-09-2015 17:30

LONDEN – Alex Lomax keek aardig op haar neus toen ze een flat bezichtigde in Londen. Het beloofde appartement bleek namelijk een bezemkast onder de trap te zijn.

In de online-advertentie beschreef de huisbaas de kamer als gemeubileerd. “We zijn op zoek naar een vriendelijk, open-minded en gezellig persoon om ons historisch pand in Clapham mee te delen”, zo luidde de advertentietekst. “We zijn een leuk stel mensen en houden ervan om toffe dingen te doen samen. Daarom zoeken we niet iemand die de hele tijd in zijn kamer blijft.”

Hoewel de advertentie geen foto’s bevatte, vond de 23-jarige Alex het wel goed klinken en besloot een kijkje te nemen. Daar aangekomen bleek dat de 500 pond (omgerekend zo’n 678 euro) per maand kostende kamer een kleine kast was. Deze bevatte inderdaad een bed, maar dat was slechts een matrasje op de vloer dat gelijk heel het grondoppervlak in beslag nam.

Op Twitter deelde Alex haar ongenoegen over de ‘flat’, die ze omschreef als Harry Potters kamer in de bezemkast onder de trap in de Ligusterlaan. “Ik was gechoqueerd en ik wou dat ik kwader was geweest”, zegt Alex tegen Mirror Online. “Ik maakte me zo snel mogelijk uit de voeten en zei: ‘niet echt wat ik zoek.’” Volgens Alex was de bezemkast ‘absoluut de ergste plek die ze ooit had gezien.’