OMG

Achtjarige wint barista-wedstrijd

03-10-2015 12:46

ANTWERPEN – In hippe koffiezaakjes bestaat het personeel vaak uit hipsters die van het schenken van een goede bak koffie hun levenswerk maken. Complete portretten en ingewikkelde figuren maken ze met melk in de hete drank. Ervaren koffieschenkers stonden deze week lelijk te kijk toen een koffiekunstwedstrijd werd gewonnen door een jongetje van acht.

Het was International Coffee Day afgelopen donderdag en om die reden hield Viggo’s Coffee Bar in Antwerpen 's avonds de wedstrijd voor barista's. De ludiek bedoelde competitie daagde onder de naam Latte Art Throwdown Show zo'n twintig deelnemers uit een zo creatief mogelijke tekening te maken, aldus de Gazet van Antwerpen. Zonder hulpmiddelen, alles moest uit de losse pols worden geschonken.

Deelnemers waren vooral professionele barista's, en een jongetje van acht: Arno De Rouck. Een driekoppige jury wees hem aan als winnaar. Hij versloeg de anderen met glans. "Ik heb cappuccino’s met een hartje en een figuur dat lijkt op een palmblad gemaakt. Dat doe ik thuis ook wel eens”, vertelde het kind achteraf.

Arno is dol op koffie, hij mag van zijn ouders elke ochtend een bakje drinken, maar wel met melk. Met de 100 euro die hij won met de wedstrijd, wil hij Pokémon-poppetjes kopen.