OMG

Toerismebureau Nieuw-Zeeland staat voor schut

05-10-2015 14:11

WELLINGTON – Het toerismebureau van Nieuw-Zeeland, Tourism NZ, is behoorlijk voor paal komen te staan door een promotiefilmpje op YouTube. De productie van het filmpje was overgelaten aan een Amerikaan en dat leverde een pijnlijke fout op. In de video zie je namelijk een camper door Nieuw-Zeeland rijden, maar die camper rijdt op de rechter weghelft. En dat terwijl ze in Nieuw-Zeeland links rijden.

Deborah Gray van Tourism NZ legt in New Zealand Herald uit dat de clip inmiddels van YouTube is gehaald, maar daarmee is het bedrijf toch rijkelijk laat. De video, die ook op Facebook en Twitter was geplaatst, is inmiddels al bijna een half miljoen keer bekeken, met alle gevolgen van dien. Volgens Tourism NZ is het oorspronkelijke beeldmateriaal wel in Nieuw-Zeeland geschoten, maar heeft de Amerikaanse producer de beelden naar eigen goeddunken gespiegeld.

Overigens staat Tourism NZ niet als enige voor schut met de verkeersregels van de Kiwi's. Ook autoverhuurbedrijf Hertz moet het op internet ontgelden vanwege een afbeelding op de site waarop een automobilist rechts op de weg rijdt met het stuur aan de linkerkant.