OMG

Dansende tampons in video over menstruatie

14-10-2015 14:30

STOCKHOLM – Het Zweedse Barnkanalen, een tv-kanaal voor kinderen, heeft opnieuw een spraakmakende video gemaakt. Nadat een clip met zingende geslachtsdelen een hit werd op YouTube, komen de Zweden nu met een video over menstruatie met daarin dansende tampons.

Een van de presentatoren van Barnkanalen zingt en rapt in de video over menstruatie. “Dat gebeurt eens per maand bij meisjes”, laat hij weten. “Ze willen er liever niet over praten, misschien omdat ze zich schamen. Maar wat er gebeurt is heel normaal.” Mensen moeten volgens hem extra aardig zijn voor meisjes die ongesteld zijn.

Tijdens het refrein komen de dansende tampons in beeld en zingt de presentator dat het maar om een klein beetje bloed gaat. “Drip, drip, drip, hoera voor de menstruatie.” Aan het eind van de clip springt een van de tampons in een bak met bloed.

De video wordt komende vrijdag uitgezonden in een speciaal programma waarin meisjes worden voorgelicht over de menstruatie meldt SVT, de staatsomroep waaronder Barnkanalen valt. Op YouTube is de video al te zien. Of het net zo’n hit wordt als de clip met de zingende geslachtsdelen is afwachten. Dat filmpje werd ruim 6 miljoen keer bekeken. Vanwege het succes kwam er ook een Engelstalige versie.