OMG

Radioster mag huis niet erven

16-10-2015 14:39

ÄNGELHOLM – In het Zweedse Ängelholm is ophef ontstaan over een erfenis van een oude vrouw. Ze wilde dat een bekende radiopresentator haar huis zou erven omdat ze niemand anders als erfgenaam had. Maar de Zweedse autoriteiten dreigen roet in het eten te gooien.

Anders Eldeman presenteert al bijna twintig jaar een kwisprogramma op de Zweedse radio. Dat doet hij blijkbaar zo goed dat een van zijn fans hem haar huis met een geschatte waarde van zo’n 60.000 euro wilde nalaten. Vlak voor haar dood maakte de bejaarde inwoonster van Ängelholm haar wens kenbaar. Eldeman zou niet alleen het huis krijgen, maar ook de hele inboedel.

Allmänna arvsfonden, een soort overheidsdienst waar geld en bezittingen terechtkomen van mensen die geen naaste familieleden als erfgenaam hebben, vecht het testament van de oude vrouw aan. Er zijn namelijk geen getuigen die de vrouw het testament hebben zien opmaken. “Het testament is niet correct opgemaakt en de vrouw en Eldeman kennen elkaar niet”, zegt Sanna Jonsson, een vertegenwoordiger van Allmämma arvsfonden tegen Helsingborgs Dagblad.

Er komt nu een rechtszaak en volgens Jonsson kan Eldeman fluiten naar zijn erfenis. Het is onduidelijk of de radioster daar rouwig om is. Intussen heeft zich wel een petekind van de vrouw gemeld die aanspraak denkt te kunnen maken op de erfenis. Over die claim is het laatste woord ook nog niet gevallen.