OMG

Cocktailprikker zorgt voor ongemak

17-10-2015 14:52

BUENOS AIRES – Het gaat weer de goede kant op met de 42-jarige Horacio Rodriguez. De Argentijn voelde zich al het hele jaar niet lekker. Hij had pijn op de borst en hoestte vaak bloed op. Artsen dachten dat hij longontsteking had, maar uiteindelijk bleek hij last te hebben van een cocktailprikker.

De artsen uit Buenos Aires wisten eigenlijk niet wat ze met Rodriguez aan moesten. Zijn klachten bleven maar terugkeren, wat ze ook probeerden. Na lang zoeken bedachten ze dat er iets niet goed moest zijn met zijn hart. Nadat hij een halfjaar had rondgelopen met klachten, werd de Argentijn eindelijk geopereerd.

De hartchirurg haalde tot zijn stomme verbazing een cocktailprikker uit het hart van de patiënt. Rodriguez zelf was ook verbaasd. “Ik had in de periode voor ik ziek werd wel wat lekkere hapjes gegeten” zegt hij tegen Argentijnse media als Diaro Veloz. “Voortaan eet ik wel een plakje salami of een blokje kaas. Of ik gebruik prikkertjes met een vlaggetje eraan, zodat ik ze kan zien.”

Rodriguez is in het ziekenhuis nog aan het bijkomen van de operatie. Volgende week mag hij naar huis en de artsen hebben hem verzekerd dat hij geen blijvend letsel heeft opgelopen.