OMG

The Queen wil Verenigde Staten niet terug

17-10-2015 12:57

LONDEN – Op Buckingham Palace zijn ze niet meer zo stijf als vroeger. Een grapje op z’n tijd kan er best af. Dat ondervond een Amerikaan die onlangs een brief naar koningin Elizabeth II had geschreven met de vraag of ze de Verenigde Staten niet terug wilde nemen. Hij kreeg nog antwoord ook.

De man had het helemaal gehad met de presidentskandidaten van zijn land. Vooral de Republikeinen maken het volgens hem veel te bont, met Donald Trump als het slechte voorbeeld. De Amerikaan kreeg tot zijn stomme verbazing antwoord op zijn smeekbede aan The Queen.

“Ik ben gevraagd u een antwoord te geven op uw recente brief aan Her Majesty waarin u uw gevoelens uit over de Amerikaanse regering”, staat te lezen in de brief. “Uw bezorgdheid is opgemerkt, maar het kan niet zo zijn dat de koningin zich mengt in de binnenlandse aangelegenheden van een soevereine staat.”

Het antwoord van Buckingham Palace is intussen een hit op internet. Een Reddit-gebruiker die bevriend is met de briefschrijver zette de brief online.