OMG

Italiaanse kerk wil rijk worden door kraslot

18-10-2015 16:52

CIGOLA – Een kerkgemeente in Italië zit krap bij kas. Krasloten moeten daar verandering in brengen. Het kerkbestuur heeft de kerkgangers gevraagd de in Italië zeer goed verkochte loten te doneren.

“We zitten in financiële nood”, staat er op posters te lezen. “Misschien kunnen de krasloten uitkomst bieden. Laten we het met een glimlach proberen. Zonder dat gevers zich hoeven te schamen en zonder moraliserende praatjes van theologen.”

De actie van dominee Abramo wordt niet door iedereen gewaardeerd, blijkt uit een bericht in Corriere Della Sera. Hij is dan ook niet blij dat de Italiaanse media zich op zijn parochie hebben gestort. “We willen helemaal geen publiciteit. Dit is een initiatief dat we voor onszelf willen houden”, moppert hij.

Intussen krijgt Abramo er van strenggelovigen flink van langs. “Hoe kan hij dit doen”, vraagt politicus Viviana Beccalossi zich af. “Er zijn geestelijken die gokken verderfelijk vinden en dan komt hij met een actie waarin hij de goklust van de gelovigen aanwakkert.”