OMG

Man sloopt huis om groot aquarium te plaatsen

19-10-2015 12:30

LONDEN – Een Engelse man heeft een groot deel van zijn huis gesloopt om een gigantisch aquarium te kunnen plaatsen. Hij dacht het klusje wel in een paar weken te kunnen klaren, maar was er volgens Daily Mail uiteindelijk een halfjaar zoet mee.

Martin Lakin uit Rochester stuurde zijn vrouw en kind een tijdje geleden naar Tenerife. In de tijd dat zij op vakantie waren, begon hij aan een verrassing. Hij haalde een paar muren in het appartement neer om een aquarium met een inhoud van 5.000 liter te kunnen plaatsen.

Maar het ging minder gemakkelijk dan de vissenfanaat had gedacht. Een architect waarschuwde hem voor instortingsgevaar, waarna hij een paar stalen balken plaatste, voor extra stevigheid. Zijn vrouw Kay moest uiteindelijk vijf maanden bij haar moeder intrekken, terwijl de verbouwing bezig was. Toch was ze niet kwaad, al was ze soms bang dat hun huis niet meer bewoonbaar zou zijn en heeft ze ook wel eens last van de geur in huis.

Het aquarium is zo groot dat hun zoon James erin kon zwemmen – voor de vissen erin gingen. Lakin schat de totale kosten op meer dan 150.000 pond, oftewel zo'n 200.000 euro. Het onderhoud van het aquarium kost hem nog eens duizenden per jaar.