OMG

Uil siert Britse haard op

21-10-2015 18:35

SCARBOROUGH – Een haard in je woonkamer is natuurlijk hartstikke gezellig, maar er willen weleens ongenode gasten via de schoorsteen naar binnen komen. Bij de familie Walker uit Engelse Scarborough was het niet de gebruikelijke ekster of merel, maar een uil. Toen Nicola op het punt stond om naar bed te gaan, spotte ze het dier. Het zat in de haard alsof het een opgezette uil betrof.

"Het leek wel of het uit een museum kwam, of van de tafel van een preparateur", vertelt Nicola aan SWNS. Haar man Ian wist eveneens niet wat hij zag en omdat de twee geen idee had wat ze met de sierlijke vogel aan moesten, hebben ze de dierenbescherming gebeld. Die gaf het advies om de glasplaat voor de haard weg te halen en om de uil zelf te kans te geven weg te vliegen.

De haard werd opengezet en het stel ging naar bed. De volgende ochtend was de uil uit de haard gevlogen, het dier zat op de vensterbank naar buiten te kijken. Opnieuw werd de dierenbescherming gebeld en die kwamen met het advies om een doek om de uil te doen zodat het dier rustig zou worden en in een doos gestopt kon worden. Met de uil in de doos zijn Ian en Nicola vervolgens naar de dierenopvang gereden en daar gaan ze het beestje nog een paar dagen verzorgen.

Zoon Jacob van negen en zijn twee jaar jongere zusje Lottie vonden het geweldig om een uil in huis te hebben. De kids zijn dol op Harry Potter en uilen komen daar ruimschoots in voor.