OMG

Detective reist halve land door voor kat

22-10-2015 15:13

VALLEJO – Riley McDermid houdt niet zo van katten. Maar voor Sheba heeft de Amerikaanse een warm plekje in haar hart. Daarom moest een detective de kat opsporen toen die spoorloos verdween. Een reis die duizenden kilometers besloeg.

"Ik heb nooit zo veel met katten gehad. Maar Sheba ving een hoop muizen en was gewoon een rustig, geweldig dier", vertelde Riley onlangs aan ABC7. Haar huisdier verdween vorige maand ineens. Riley vermoedde dat de kat mee was genomen door de familie van de overleden buurman. "Ze is zo'n lief beest, misschien hadden ze haar wel mee naar huis genomen. Of is ze in hun auto gesprongen."

De betreffende familie komt uit Nebraska, ruim 2500 kilometer bij Riley vandaan. Ze nam via social media en sms contact met die mensen op, en beloofde hen zelfs een beloning. Maar geen reactie. Dus besloot de vrouw om een dierendetective in te schakelen. Mona Kay nam de zaak graag aan, en reisde naar Nebraska.

De familie verklaarde dat de kat van hun vader was geweest. Toen de detective de eigendomspapieren liet zien die het tegendeel bewezen, kreeg ze de kat zonder omhaal in haar handen geduwd. Sheba is inmiddels weer herenigd met haar rechtmatige eigenaar. Die nog steeds verklaart geen kattenmens te zijn.