OMG

Grofgebekte Chewbacca gearresteerd

26-10-2015 15:10

ODESSA – Een persoon verkleed als Chewbacca is gearresteerd in Oekraïne. Volgens Oekraïense media overtrad hij de kieswet door stemmen te werven op verkiezingsdag.

Chewbacca reed Darth Vader, een van de andere figuren uit de Star Wars-filmcyclus, naar een plaatselijke stembureau. Daar werd hij in de boeien geslagen door de politie, omdat het verboden is om campagne te voeren op de dag van de verkiezingen. Bovendien had Chewbacca geen geldig identiteitsbewijs op zak en verzette hij zich tijdens zijn arrestatie. De vloekende man kreeg een kleine boete, maar beweerde dit bedrag niet te kunnen betalen aangezien hij bankiert ''bij een intergalactische bank die geen vestiging op aarde heeft".

In Oekraïne verschijnen vaker figuren uit Star Wars op het politieke strijdtoneel. Zo associeert de Internet Partij zich graag met de filmreeks. Vorig jaar tijdens de parlementsverkiezingen deden zelfs zes politici mee die zich Darth Vader noemden. Deze Darth Vader wilde ook meedoen aan de plaatselijke verkiezingen, er was zelfs een standbeeld voor hem opgericht, maar de lijsttrekker ontbrak op de verkiezingsbiljetten.