OMG

Kind maakt Powerpoint om GTA te mogen spelen

27-10-2015 19:24

NEW YORK – Een jongen van dertien heeft een Powerpoint-presentatie gemaakt zodat hij de gewelddadige actiegame Grand Theft Auto 5 mocht spelen. Het werkte perfect; zijn ouders waren binnen no-time overtuigd.

GTA 5 is eigenlijk alleen bedoeld voor mensen boven de 18, maar de jongen wilde aan zijn ouders laten zien dat hij heus wel volwassen genoeg is voor het spel. De presentatie, die zijn vader op fotosite Imgur heeft gezet, oogt zeker voor een dertienjarige vrij professioneel. De gamer beschrijft het probleem (13 is nog lang geen 18) en draagt een oplossing aan (ik speel alleen de online-modus zonder al die moordpartijen, scheldwoorden en seks).

De presentatie bevat verder illustraties, argumenten, een stappenplan, verzonnen statistieken (meer dan 63 procent van de tieners speelt dit spel dagelijks of wekelijks) en drie verschillende laatste slides, afhankelijk van de reactie van zijn ouders (ja, nee of twijfel). "Al na drie slides waren we verkocht", schrijft de vader bij de fotoreeks. "Door initiatief te tonen en creatief te zijn, kom je een heel eind."