OMG

Boete voor student die eerste hulp verleent

29-10-2015 22:38

PLYMOUTH – Een verpleegkundestudent werd beloond met een parkeerboete van 50 euro toen hij stopte om een bejaarde vrouw te helpen die was gevallen op straat. Henry Redmond reed door Plymouth toen hij de vrouw op de grond zag liggen. Hij bedacht zich geen moment en parkeerde zijn auto zo dichtbij mogelijk om haar eerste hulp te verlenen. "Als student verpleegkunde ben ik verplicht om hulp te verlenen aan mensen in nood," zegt de 22-jarige Redmond tegen The Plymouth Herald.

"De dame lag plat op haar gezicht en ik dat ze was flauwgevallen of zelfs een hartaanval had gekregen, dus mijn eerste reactie was om haar te helpen," vervolgt hij. "Toen ik bij haar kwam zat ze alweer en kon ik vaststellen dat er gelukkig niet iets heel ernstigs aan de hand was." De vrouw zei dat het goed met haar ging en dat ze heel graag naar haar man wilde die thuis was.

De auto van Henry stond op nog geen 10 meter afstand en de parkeerwachter had vanaf die plek goed zicht op de student die bezig was met de hulpverlening. "Maar in plaats van assistentie te verlenen, of in ieder geval even komen checken of de auto van mij was, schreef hij een bon uit en vervolgde zijn weg," zegt de verbaasde student.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Plymouth deed de betreffende parkeerwacht gewoon zijn werk en was hij zich niet bewust van het incident. Redmond kan bezwaar aantekenen tegen de boete, maar de woordvoerder raadt hem aan om met zoveel mogelijk bewijs en getuigenverklaringen te komen om een kans op kwijtschelding te maken. Henry heeft nu de hulp van de vrouw ingeroepen om hem te helpen met een verklaring.