OMG

Vrouwen mogen niet zoenen van agent

29-10-2015 19:22

HONOLULU – Twee Amerikaanse vrouwen hebben een aanklacht wegens discriminatie ingediend tegen een politieman op Hawaï. Het lesbische stel uit Los Angeles liep tijdens hun vakantie hand in hand in een kruidenierswinkel en ze gaven elkaar daar een kus.

Dat schoot bij een politieman die dat zag in het verkeerde keelgat. De agent, die op dat moment niet in dienst was maar in uniform zijn boodschappen deed, riep naar de vrouwen dat ze ermee moesten stoppen en 'dat maar ergens anders moesten doen'. Volgens de vrouwen gingen zij daarop verder met winkelen, maar toen ze even later elkaar weer hun genegenheid toonden, zou de agent hebben gedreigd om hen uit de winkel te gooien.

Toen een van de vrouwen daarop de politie wilde bellen, belette de agent haar om de winkel te verlaten en zou hij de andere vrouw tegen de grond hebben gewerkt. Het stel werd gearresteerd wegens geweld tegen een politieagent. Deze aanklacht werd later weer ingetrokken.

Zoek

De advocaat van de vrouwen vertelt aan de website KHON2 dat hij de beelden van de bewakingscamera van de winkel heeft opgevraagd, maar dat deze zoek zouden zijn.

Het stel zet hun aanklacht door. "Ik wil een voorbeeld stellen, ongeacht wat er verder gebeurt," zegt Courtney Wilson, een van de twee. "Ik vind gewoon dat wat hij deed absoluut verkeerd was. Ik hoop dat dit anderen helpt om op te staan tegen onrecht."