OMG

Bajesklanten nemen rapvideo op

31-10-2015 13:14

ATLANTA – Amerikaanse gevangenen hebben een rapvideo opgenomen vanachter de tralies. De clip is vernoemd naar de DeKalb County Jail in een voorstad van Atlanta, Georgia, waar de mannen moeten brommen en heet 'Thuggin Live from DeKalb Jail'.

De politie onderzoekt hoe het kan dat de mannen de video ongezien konden opnemen. Vermoedelijk maakten ze gebruik van het videotelefonie-systeem waarmee ze videogesprekken kunnen voeren met mensen buiten de gevangenis, meldt de plaatselijke sheriff Jeffrey Mann aan de Amerikaanse zender WSB-TV.

In de twee minuten en 27 seconden durende video dansen de gedetineerden uitgelaten voor de camera op een rapnummer. Sommigen doen hun shirt zelfs uit. Een van hen zwaait met aansteker, een streng verboden voorwerp in de bak.

Iemand buiten de gevangenis heeft vermoedelijk een videogesprek beantwoord en de beelden op YouTube gezet. Mann hoopt dat de mannen hebben genoten van hun '15 minutes of fame', er staat ze namelijk een sanctie te wachten. Ook mogen de grappenmakers het videosysteem voorlopig niet meer gebruiken.