OMG

Waakhonden adopteren katertje

02-11-2015 15:38

MOUNT VERNON – Twee waakhonden in het Amerikaanse Mount Vernon hebben er een kleine bij. Dat is om twee redenen opmerkelijk. Het gaat om twee teefjes. En de kleine is geen puppy maar een kitten.

Tiffany Hunter is wel wat gewend van haar honden. De twee brengen geregeld gevangen prooidieren mee naar huis. Meestal vogels en kleine eekhoorns. Maar een week of zes geleden had teefje Chaos iets anders in haar bek. Een klein katje. Tiffany's vriend pakte het poesje op en zette het buiten het hek weer op de grond. Hij dacht dat katertje dan weer naar zijn moeder zou lopen.

De volgende dag was het katje er nog steeds. Het diertje zat te miauwen onder een hoop blaadjes. Omdat het beestje alleen leek te zijn, nam het gezin hem mee naar binnen. Het diertje was pas een week oud en had nog dichte oogjes. De eerste tijd gaven ze de kleine Jake de fles.

Chaos wierp zich al snel op als adoptiemoeder van Jake. Ze waakte bij de schoenendoos waar Jake de eerste tijd in sliep. Ook gromde ze als de andere hond, Atilla, te dicht bij 'haar zoon' in de buurt kwam. Maar inmiddels gaat het beter met het multiraciale gezin. Atilla en Chaos zorgen nu samen voor Jake. Ze likken hem schoon, spelen met hem en ze slapen zelfs met zijn drietjes, aldus de lokale omroep WRIC. Tiffany is zelf zwanger, zo ontdekte ze onlangs. Ze hoopt dat Chaos en Atilla net zo lief zullen zijn voor de baby als voor het katje.