OMG

Dronken taxiklant niet wakker te krijgen

03-11-2015 14:15

LONDEN – Een Brits taxibedrijf heeft online hulp ingeroepen om erachter te komen waar een dronken passagier naartoe gereden moest worden. De chauffeur kon de man niet wakker krijgen om hem te vragen naar welk adres hij moest.

Royal Taxis Rossendale plaatste daarom een bericht op Facebook met foto's van de slapende passagier. "Hallo daar, als er nog iemand wakker is en deze persoon herkent, kun je ons dan een adres doorgeven", vroeg het bedrijf.

De man was in slaap gevallen zodra hij in de taxi zat, nog voor hij een adres had gegeven. Tijdens de rit werd hij zo nu en dan wakker en mompelde alleen maar dat de chauffeur door moest rijden. "Ik zit al 23 jaar in het vak en heb dit nog nooit meegemaakt", vertelde de eigenaar van het taxibedrijf, Ahroon Razaq, aan The Mirror. "Hij was echt helemaal buiten westen. Mijn chauffeur heeft van alles geprobeerd, maar hij gaf geen krimp."

Diepe slaper

Uiteindelijk werd de passagier toch wakker, stapte uit en pakte een bus. Het bleek de 26-jarige Jonny Helm uit het Engelse Bacup te zijn. Hij was naar een voetbalwedstrijd geweest en was al de hele dag op pad. "Ik ga niet zoveel meer uit omdat ik een zoontje van elf maanden heb", vertelde hij. "Ik wist dat het voorlopig de laatste keer was dat ik kon gaan stappen en was 's middags vroeg al gaan drinken."

Jonny gaf toe dat hij iets te diep in het glaasje had gekeken. "Ik kan me niet eens herinneren dat ik in de taxi ben gestapt. En ik ben zo'n diepe slaper dat je weinig kans hebt om mij wakker te krijgen." Hij gaat, nu hij weer nuchter is, zijn excuses aanbieden aan het taxibedrijf.