OMG

Stekelvarken leert hond een lesje

04-11-2015 17:06

SASKATCHEWAN – Honderden naalden, zo groot als cocktailprikkers, had hond Mahalo in haar snuit na een nare aanvaring met een stekelvarken. De viervoeter was met twee andere honden aan het spelen in de tuin van haar baasje toen ze het stekelvarken tegen het lijf liepen.

Nieuwsgierig als ze is, besloot ze aan het stekelige dier te snuffelen. Dat had ze beter niet kunnen doen. De dierenarts in het Canadese Saskatchewan had er een dagtaak aan om de stekels uit haar snoet, longen en hart te peuteren. Haar baasje Mike Gerrand kon de rekening van maar liefst 8000 dollar voor de spoedoperatie niet betalen en begon een crowdfundingactie om zijn huisdier te redden en niet zonder succes.

Mike haalde meer geld op dan hij nodig had. Op woensdag was er al ruim 11000 dollar ingezameld. "Ik ben ontroerd dat ik zoveel steun heb gekregen van wildvreemden", zegt hij uit dank voor iedereen die heeft bijgedragen om zijn trouwe viervoeter te redden. Op de website GoFundMe.com staan foto's van Mahalo van voor en na haar operatie.