OMG

Jonge held redt klasgenote dankzij SpongeBob

06-11-2015 18:33

NEW YORK – Brandon Williams wist meteen wat hij moest doen toen een klasgenote tijdens de lunch op school dreigde te stikken in een stukje appel. De dertienjarige Brandon, die autistisch is, sprong op, ging achter het slachtoffer Jessica Pellegrino staan en paste de Heimlich-greep toe. Hij sloeg zijn armen om haar middel en duwde hard in haar middenrif, waardoor het stukje appel uit haar luchtpijp schoot.

Toen Brandon zijn reddingsactie thuis in New York demonstreerde, vroeg zijn vader hem waar hij dat geleerd had. "Dat heb ik gezien bij SpongeBob", antwoordde de jongen. "Hij pikt dingen op die de meesten van ons zouden missen en slaat die op", legt zijn vader uit aan de Staten Island Advance. "Daarom wist hij meteen wat hij moest doen. En wij zijn blij dat hij het ook deed. We zijn trots op hem."

Ook Jessica was natuurlijk blij dat Brandon haar gered had. De volgende dag omhelsde ze haar redder en bedankte ze hem voor zijn koelbloedige optreden. Klasgenoten noemen Brandon een held en vinden dat hij een medaille verdient, maar die hoeft hij niet.