OMG

Vrouw verzint kidnapping om auto te vinden

07-11-2015 12:57

BALTIMORE – Een vrouw uit Baltimore heeft een kidnapping verzonnen om haar gestolen auto terug te krijgen. Tegen de politie zei ze dat haar zoontje van twee in de auto zat toen de wagen werd gepikt. Het kind was gewoon op het kinderdagverblijf, bleek later.

Nadat de 22-jarige Brittany Berkley de politie had gebeld, zette die een massale zoektocht op. Twee uur lang werd intensief naar de auto en het jongetje gezocht, onder andere met een politiehelikopter. Ook werden voorbereidingen getroffen voor een Amber Alert en werd de vermeende ontvoering met de media gedeeld.

Het verhaal van Brittany bleek een hoax. De vrouw hoopte dat de politie meer moeite zou doen om haar auto terug te vinden als ze zou zeggen dat haar zoon ook weg was. "Het kind is nooit in gevaar geweest", vertelt politiewoordvoerder T. J. Smith aan de Baltimore Sun. "Dit is niet de juiste manier om een gestolen voertuig terug te krijgen."

Berkley wordt aangeklaagd voor het afleggen van een valse verklaring. Ook gaat de politie de Amerikaanse Kinderbescherming inlichten. Die moet vaststellen of ze wel een goede moeder is. "Het is nogal ongepast om een kind op deze manier te gebruiken", aldus Smith. De auto van de vrouw is nog steeds spoorloos.