OMG

Spanjaard duikt na 19 jaar op in bos Italië

09-11-2015 13:13

SCALINO – Een Spaanse arts, die in 2010 officieel dood werd verklaard, is levend aangetroffen in een bos in Italië door twee paddenstoelenplukkers. Dat meldt Corriere Della Serra.

Carlos Sánchez Ortiz de Salazar verdween in 1996 op 28-jarige leeftijd in depressieve toestand uit zijn huis in Sevilla. Toen er veertien jaar later nog steeds geen spoor van hem was, werd hij officieel doodverklaard door de Spaanse autoriteiten. Maar twee weken geleden, toen twee mannen zochten naar paddenstoelen in een bos in de buurt van het Italiaanse stadje Scalino, zagen ze ver van het pad een spoor van plastic flessen. Nieuwsgierig volgden zij het spoor tot ze een man aantroffen, die daar zijn kamp had opgeslagen.

Geschrokken van het woeste uiterlijk van de man vluchtten de plukkers, om een paar uur later terug te keren met de hoofdopzichter van het bos. "Ik ben Spaans, mijn naam is Carlos en ik woon hier sinds 1997", zei de man tegen zijn bezoekers. "Ik wil niet meer tussen de mensen wonen, dus nu jullie me hebben gevonden, moet ik weg hier", vervolgde hij.

Paspoort

Voordat Carlos zijn spullen bij elkaar had gepakt, wisten de mannen hem zover te krijgen dat hij zijn paspoort liet zien, zodat ze een foto van het document konden maken. Aan de hand van de paspoortgegevens werd de familie van Carlos in Spanje opgespoord, waarna zijn ouders naar Italië reisden. Maar Carlos bleek vertrokken.

Zijn ouders geven niet op nu ze weten dat hun zoon nog in leven is. "We respecteren zijn keuze, maar we gaan niet weg voordat we hem in onze armen hebben gesloten, als is het maar voor de laatste keer", zei zijn moeder Amelia.